header image

Blog

Što je Theta tehnika

Program Theta tehnike  je originalno djelo razvijeno od Vianne Stibal. Godine 2008. Vianna je osnovala Institut Theta iscjeljivanja u Idaho Fallsu, ID, SAD, pod nazivom The ThetaHealing® Institute of Knowledge (THInK®).

Njegovim osnivanjem otvaraju se vrata svima bez obzira na prethodno isustvo, za ljude iz svih područja života, poslovne ljude, roditelje i sve koji žele potaknuti pozitivnu promjenu kod sebe i drugih u cilju postizanja izvrsnosti u svom području djelovnja

Theta tehnika iscjeljivanja bazira se na korištenju theta moždanih valova.

Osnovna ideja Theta metoda je da se ulaskom u theta stanje svijesti mogu mijenjati programi koji su pohranjeni u podsvjesnom umu, a koji su zbroj naših iskustava, vjerovanja, uspomena, trauma, genetskih otisaka, te kolektivne svijesti. Theta tehnika omogućuje da se ti programi otkriju i trenutno promijene. Negativne emocije poput krivnje, ogorčenosti, ljutnje, mržnje, ljubomore, nezadovoljstva i straha kočnica su i prepreka duhovnom razvoju, nastanak fizičkih i psihičkih bolesti i ostvarivanju skladnih partnerskih odnosa.

Theta tehnika iscjeljenja je tehnika našeg doba za koje je specifična brzina.

Naime, osobi koja je otvorena, spremna i željna promijene u svom životu, ulaskom u theta stanje trenutačno se može promijeniti stvarnost, bilo da se radi o tjelesnom, duhovnom, emocionalnom iscjeljenju ili manifestiranju događaja u njenu životu. Tehnika je jednostavna, svatko je može naučiti. Ne temelji se ni na jednoj religij i postupci nisu ograničeni ni za jednu dob. Sve što se zahtijeva jest prihvaćanje da postoji Viša Inteligencija s kojom možemo ko – kreirati kako bismo unaprijedili kvalitetu života.

Na terapiju dolaze klijenti s medicinskim dijagnozama ali i oni koji žele nešto promijeniti u svojoj osobnosti. Dolaze osobe koje žele izgraditi samopouzdanje, naučiti kako privući srodnu dušu i imati bolji posao ili žele iscijeliti bolest. Tretman je takav da je klijent cijelo vrijeme svjestan svega oko sebe, dakle to nije stanje kao u hipnozi. Terapeut klijenta uvede u theta stanje svijesti, poveže se s njim i s energijama i u tom stanju dolazi se do pravih odgovora, odgovora naše duše. Da bi ishod tretmana bio uspješan osnovna pretpostavka je da je osoba odlučila biti iscijeljena. U terapiji se otkrije kad se osobi dogodila trauma i brišu se svi negativni osjećaji koji su se kreirali u toj situaciji i stavljaju se novi zapisi, osoba se „reprogramira“. Iako to zvuči grubo, neki ljudi su vezani za svoje bolesti i podsvjesno ih ne žele otpustiti jer se boje kako bi bez njih funkcionirali.

Bolesti nastaju iz našeg uma, odnosno negativnih emocija prema samim sebi i drugim ljudima. Kad su ti negativni osjećaji konstantni, pohranjuju se u nekom od organa i blokiraju ga. Bolest je upozorenje da ne postupamo onako kako bismo trebali, i ako ne reagiramo na ta upozorenja i živimo po starom obično dođe do težih oboljenja. Primjerice bolesti bubrega i žuči povezuju se s osjećajem velike ljutnje, zamjeranje i gnjev je vezano za jetru, želučane tegobe za ne prihvaćanje, u plućima pohranjena je tuga i žalost. Probleme sa štitnjačom imaju osobe koje rijetko žive zadatak svoje duše i zapostavile su svoj ženski princip te ne mogu prihvatiti istinu o sebi i iskazati svoje osjećaje, bolesti spolnih organa i kod muškaraca i žena vezane su za partnerske odnose. Negativna vjerovanja vezana uz ljubav odrazit će se na bolestima vezanih uz srce i krvožilni sustav, a od bolesti kostiju obolijevaju osobe kojima nedostaje podrška i povjerenje. Kad oboli gornji dio kralježnice to se simbolično može opisati kao da osoba nosi previše tereta na svojim ramenima ili da je netko drži za vrat. Tegobe prsnog dijela kralježnice vezan je uz nedostatak podrške i strah od izdaje, dok osobe koje imaju bolove u slabinskom dijelu leđa obično osjećaju materijalnu nesigurnost i strah od napuštanja. Iscjeljenje je uvijek najljepši dar kako klijentu tako i meni kao terapeutu, ali proces iscjeljenja često zna biti bolan jer se nije jednostavno suočiti s bolnim dramama iz vlastita života koje su uzrok bolesti.

Kontrola misli se postiže različitim tehnikama od joge, zena, transcendentalne meditacije. Mi postižemo kontrolu misli koristeći theta valove, dakle naučimo spustiti frekvenciju moždanih valova na optimalnu, a to je theta. Theta metoda iako slična, razlikuje se od navedenih, jer smo budni tijekom meditacije. Svjesni smo svega oko sebe, a mozak je umiren i tada imamo sposobnost čuti istinske odgovore. Kao i kod drugih metoda tijelo je opušteno, a oči su zatvorene. Klijenti su redoviti iznenađeni informacijama i odgovorima koje dobiju. Tehnika nam omogućava usporavanja rada valova mozga, zadržavanje svjesnosti i postizanja ravnoteže i jednom kad se svlada ulazak u theta stanje uma, u njega možemo ući kad god poželimo.

Tehnika omogućava razumijevanje interakcije sa našim roditeljima, prijateljima, partnerima i ono što je najvažnije uči nas kako oprostiti Sebi i svima oko Sebe.

Theta tehnika nas uči živjeti i voljeti Život oslobođen od strahova, zabrana, poniženja, dosade. Uči nas strpljivosti i toleranciji prema svima koji su drugačiji od nas odnosno kako čitati znakove po putu Života da bi u konačnici doprli do same biti, do samog smisla bivstvovanja – do samog Sebe. Taj put zahtjeva rad, predanost i Vjeru u to da je sve moguće. Zahtjeva puno hrabrosti da preispitujući same sebe doprete do Istine u Vama.

Sva učenja koja su nam iz nekog razloga izostala ili bila uskraćena, možemo dobiti od Univerzalne Energije Stvaranja.“

Podeli ovo:
O autoru
Sanja Milanović
http://www.theta4life.com