header image

Blog

Mišićni test

Mišićni test

Ljudsko tijelo može biti vrlo koristan instrument za pribavljanje različitih informacija. Jednostavan i učinkovit način dobivanja povratne informacije je „Metoda mišićnog testiranja“. Koristi se još od Hipokratovih vremena, a u primijenjenoj kineziologiji  dr.J.Goodhearta  iz koje je dr. John F.Thie razvio metodu „Dodirom do zdravlja“ (Touch for Healt) mišićni test je osnovni alat.

Zanimljivo je da njime dobivamo povratnu informaciju ne samo s  fizičkog, nego i s mentalnog i emocionalnog nivoa. Te informacije  možemo koristiti u pronalaženju i otklanjanju energetskih dizbalansa u tijelu koje u kroničnom slučaju dovode do bolesti.

 

Kineziologija obično kaže za  “mišićni test”  da je to način komuniciranja s fizičkim tijelom za utvrđivanje istine.

Neistine čine tijelo slabim, a istina ga jača. Tijelo samo zna što je istina, a što nije. Kad je odgovor na bilo koje pitanje “da”, mišići se stegnu, odnosno prsti se ne mogu razdvojiti.  Ako pokušate razdvojiti stegnute mišiće, oni se opiru. Tako dobivate pozitivan odgovor putem testa mišića.
Mišićno testiranje nam koristi u slijedećim situacijama:

  • Utvrđuje  je li je  određena hrana dobra za vas upravo SAD
  • je li je  lijek koristan ili štetan za vas
  • utvrđuju vjerovanja  i osjećaje koja vas blokiraju

 

Postoji više metoda mišićnog testiranja. Preporuča se isprobati sve metode kako bi utvrdili koja vam metoda najviše odgovara.

 

 

Metoda Jedan

Spojite jagodice kažiprsta i palca na obje ruke te ih položite na način tako da spojeni kažiprst i palac lijeve ruke budu u prostoru između spojenog kažiprsta i palca desne ruke (spojeni izgledaju kao broj 8). Tada povucite obje ruke najjače što možete, ali neka kažiprst i palac obje ruke budu spojeni. Naravno, dok to činite zatvorite oči i koncentrirajte se na objekt testa. Ukoliko vam energetsko polje na koje ste radili test odgovara, tada će oba prsta ostati spojena i snažna, no ako je suprotno, tada nećete moći prste zadržati spojene jer ćete izgubiti snagu.

 

Metoda dva

Stojite na nogama I okrenite se prema sjeveru licem.Ruke su opuštene uz tijelo. Prvo podučimo naše tijelo laganim  njihanjem naprijed pozitivnu tvrdnju i izgovaramo”Da”, zatim njihanje prema nazad  izgovaramo ”Ne”.Sad je naše tijelo naučilo što je istinita tvrdnja, a što lažna .
Za provjeru mišićnog testa izgovorite na glas svoje ime i pustite da tijelo odreagira.Tijelo zna kao se zovete i odreagirat će njihanjem naprijed, za drugo ime ići će unazad.

 

Metoda tri

Testiranje se obavlja uz pooć druge osobe.Ispružite lijevu ruku u ravnini tijela s dlanom prema dolje. Druga osoba će svojom rukom potisnuti vašu ruku prema dolje.
Ako je tvrdnja pozitivna ruka će pružati otpor, a ako je suprotna, ruka će popustiti pod pritiskom.
Tijekom ovog testa osobe se ne bi trebale gledati u oči jer može utjecati na rezultat testa.

 

Važne napomene:
Ako testiranje ne pokazuje točne rezultate ili je bez rezultata,  znači da tijelo nije dobro hidrirano.Prije testiranja potrebno je piti vodu.
Možete si pomoći sa stavljanjem ruku na vaše bubrege kako bi tijelo potaknuli.

Za više informacija o kineziologiji, pročitajte knjigu “Vaše tijelo ne laže” Johna Diamonda, dr. med.

Podeli ovo:
O autoru
Sanja Milanović
http://www.theta4life.com