header image

Blog

Kako kreirati sretan dan u 7 koraka

http://www.dreamstime.com/stock-photos-baby-foot-prints-all-colors-rainbow-image29448713
Sreća je naše prirodno stanje, sreća se nalazi u nama, a ne izvan nas, tako da traženje sreće u događajima, okolini, posjedovanju određenih stvari, novcu, partneru ….je udaljavanje od sreće.

Vi ste vozač svog života i imate izbor kojom stazom i brzinom putujete, sa kojim ljudima i iskustvom je ispunjena vaša svakodnevnica za stvaranje više radosti.

Iskusite slijedeće korake:

1. ISPRIČAJTE NOVU PRIČU
Koja je Vaša trenutna priča i kako se osjećate? Ako se ne osjećte dobro kad je pričate, prestani je govoriti i ispričajte priču u kojoj se osjećate pozitivno i zadovoljno.


2. OSJETITE MISLI U KOJIMA SE OSJEĆATE DOBRO
Osjetite svoje trenutne misli. Ako ste imali loš dan na poslu, ne pričajte o tome, jer vaše tijelo ponovno proživljava taj osjećaj. Mislite o planovima za vikend ili provedenom vremenu u prirodi u dobrom društvu.


3. PROMIJENITE VJEROVANJA
Mi smo snažni kreatori svoje stvarnosti, mnogi od nas ne znaju svoj pravi potencijal. Mi smo svi jedno, a ne odvojeni od drugih. Mnogi ljudi vjeruju da moraju živjeti sa podijeljenim kartama i da je život težak, da se stalno treba boriti.
Vjerovanja su naše učestale misi i nisu uklesane u kamenu.
Zapitajte se:
“Od kuda dolaze moja vjerovanja?”
“Što bi se dogodilo da otpustim ta vjerovanja?”


4. POSTANITE SRETNI SAD
Koliko puta ste čuli:
“Ja ću biti sretna kad smršavim?”
Ja ću biti sretna kad budem imala dečka?”
Ja ću biti sretan kad budem imao auto?

Zašto ne bi bili sretni upravo SAD.
Sreća je osjećaj.Ako posegnete za mislima koje vas čine sretnim, možete biti sretni upravo sad.
Fokusirajte vašu pažnju na osjećaj sreće, time privlačite još više sreće u svoj život.


5. POSTANITE ZAHVALNI
Budite zahvalni za ono što imate. Posvetite nekoliko trenutaka u danu da stvarno uživate u onome što imate i što vas čini sretnim – budite zahvalni na tome.
Na primjer: probuditi se u toplom krevetu, druženje sa prijateljicom na kavi, šetnja sa svojim psom ili jednostavno u svom zdravlju.
Kada stvorite osjećaj zahvalnosti – promijenit će se osjećaj u srcu.


6. KREIRAJTE SVOJE IZOBILJE
Imajte svoju oglasnu ploču i ispunite ju slikama i opisom svojih želja. Vizualizirate put do ostvarenja svog cilja i osjetite radost u sebi i osjećaj da to imate.
Mnogi ne znaju što žele, a kako će Svemir znati što vi želite?


7. IMAJTE VJERU
Promjenom misli omogućavate nova iskustva sa novim ljudima koja će vas ispuniti novim spoznajama i znanjima. To vam stvara više samopouzdanja i vjeru u sebe. 


Podsjetite sebe da je puno prilika u životu, samo ih treba uzeti. Što god da se događa u životu – vi ste sretni jer ste to odlučili .

Podeli ovo:
O autoru
Sanja Milanović
http://www.theta4life.com