header image

Blog

Energetsko čišćenje aure

ethebm

Tokom dana upijamo i zadržavamo energiju koja nam ne pripada tzv. energetsko smeća koje nastaje kao otpad naše i tuđe iskorištene psihičke ili fizičke energije, te raznih emotivnih stanja i astralnih ostataka, koja poput tamnih mrlja ostaju zalijepljene na našoj auri čineći je tamnom i zaprljanom. Zbog toga se osjećamo negativno, neraspoloženo, depresivno, bolesno, umorno i pospano, imamo nesanicu i sl.
Kronični umor je siguran znak da smo puni energetskog i psihološkog smeća, te da je vrijeme za čišćenje.

Sa tako negativnim nabojem, boravimo u svom stambenom ili radnom prostoru gdje se ta energija polako prenosi na prostor i on postaje umoran i beživotan.

Zamislite da prostoriju bojite i glancate izvana, a unutra je sve zapušteno i ustajalo.

Svaki dan treba čistiti svoju auru i čakre, to je vrlo jednostavan i brz proces.

1. Vizualizirati svoje tijelo i prostor oko tijela u obliku jajeta. Zatim vizualiziraje svjetlosnu zraku i blještavu svjetlost kako ispunjava vašu auru, a sve negativno i nečisto napušta vašu auru kao tamni, sivi oblak. Promatrajte kako se vaša aura širi i blista.
Ostati u tom stanju par minuta i udahnuti svjetlost, osjećajući kako se ispunjava cijelo tijelo.

2. Vizualizirati kako čakre poput ventilatora uvlače blještavu svjetlost koja ih otvara i pročišćava, a zatim udahnuti slapove svjetlosti koji se prelijevaju u pastelno crvenoj, narandžastoj, žutoj, smaragdno-zelenoj, blijedo plavoj i ljubičastoj boji.

3. Osjetiti svoje stanje i izreći:
” Moja aura je snažna i neprobojna ”
” Moje čakre su čiste i uravnotežene ”

Naša aura može imati rupe kao posljedicu raznih fizičkih ili psihičkih trauma, čak iz djetinjstva.
Svaka negativna misao, blokirana ili neiskazana emocija će uticati na auru i pojavu zatamnjenja, što direktno utječe na našu energetsku snagu.

Promjenom načina razmišljanja štitimo zdravlje svoje aure, a zdrava i čista aura će nas usmjeravati na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova.

Podeli ovo:
O autoru
Sanja Milanović
http://www.theta4life.com